Ενημερωθείτε για

Μαθησιακές Δυσκολίες και ΜαθηματικάΤα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στα μαθηματικά νωρίς στη σχολική τους ζωή. Γνωρίζοντας ότι τα μαθηματικά είναι μάθημα αλυσίδα, καταλαβαίνουμε ότι το παιδί πρέπει να έχει γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα στηρίξει τη νέα γνώση . Διαφορετικά τα ελλείμματα που δημιουργούνται γίνονται ένα βάρος που μεγαλώνει συνεχώς και κρατάει το παιδί πίσω . Με τον τρόπο αυτό ξεκινά ένας κύκλος αποτυχιών που έχει σαν αποτέλεσμα την απέχθεια στο μάθημα των μαθηματικών , την μειωμένη αυτοεκτίμηση και τελικά την παραίτηση του παιδιού.

  • Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες στα μαθηματικά?

Δυσκολία  στη απομνημόνευση αλληλουχιών, όπως για παράδειγμα η προπαίδεια, στην σωστή χρήση των μαθηματικών συμβόλων, στην επίλυση λεκτικών προβλημάτων.

 

  • Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί αποκατάσταση στα μαθηματικά?

Είναι σημαντικό να ξεκινήσει νωρίς. Πρωτίστως γιατί όσο προχωρούν οι έννοιες τα κενά μεγαλώνουν, άρα θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο να τα καλύψουμε. Επιπλέον πρέπει να προλάβουμε πριν η αποτυχία στα μαθηματικά γίνει συνήθεια του παιδιού.

 

  • Σε τι επίπεδο μπορούν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να φτάσουν στα μαθηματικά?

Το επίπεδο που θα φτάσει κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Εξαρτάται από την ηλικία που ξεκίνησε η αποκατάσταση, από την καλλιέργεια της λογικό-μαθηματικής του σκέψης , τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιδιού.

 

  • Είναι το πρόγραμμα ίδιο για όλα τα παιδιά?

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες και στα δυνατά σημεία του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

 

Ενημερωθείτε για
< Επιστροφή