Ενημερωθείτε για

Θεωρητικό σεμινάριο για τις Φοβίες - Θεωρία, Μέθοδοι και ΤεχνικέςΘεωρητικό σεμινάριο για τις Φοβίες - Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές

Εισηγήτρια: Φρόσω Πατσού, Ψυχολόγος Msc – Αθλητικός Ψυχολόγος


Εισαγωγή


Οι φοβίες χαρακτηρίζονται από έναν αδικαιολόγητο και αβάσιμο-παράλογο φόβο για το φοβικό αντικείμενο ενώ τις περισσότερες φορές καθιστούν δυσλειτουργικά τα άτομα στην καθημερινότητα τους, εξαιτίας της προσπάθειας αποφυγής της κατάστασης που δημιουργεί το φόβο. Υπάρχουν αρκετά είδη φοβιών. Η κοινωνική φοβία, η αγοραφοβία με ή χωρίς πανικό, οι ειδικές φοβίες απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις μέρες μας. Οι επιπτώσεις που έχουν οι φοβίες στην προσωπικότητα του ατόμου μπορεί να είναι μειωμένη αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, κατάχρηση ουσιών, κοινωνική απομόνωση, προβλήματα στην εργασία κ.α. Η γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία αποτελεί πολύ καλή λύση στην αντιμετώπιση των φοβιών.


Στόχος του σεμιναρίου


Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς-συμβούλους-παιδαγωγούς κ.τ.λ.), αλλά και σε όσους επιθυμούν τα αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προσωπικές φοβίες. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις για τις φοβίες και την αντιμετώπιση τους ώστε να μπορέσουν να τις εφαρμόσουν τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική τους ζωή.


Περιεχόμενα του σεμιναρίου


• Θεωρητικά μοντέλα και Αιτιοπαθογένεια των φοβιών
• Αγοραφοβία, Κοινωνική Φοβία
• Διαταραχή πανικού με αγοραφοβία
• Ειδικές φοβίες
• Φοβίες και παιδιά
• Πρόγραμμα παρέμβασης για την αντιμετώπιση των φοβιών


Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία

Διάρκεια: 5 ώρες
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, Ώρες: 10.00 πμ – 3.00 μμ


Κόστος συμμετοχής: 50€


 

 

Ενημερωθείτε για
< Επιστροφή