Ενημερωθείτε για
evrymathia

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική – Συμβουλευτική ΘεραπείαΕισηγητής: Γιώργος Λεχουρίτης, Ψυχολόγος – Συστημικός Θεραπευτής

 Γεννήθηκε  στην Αθήνα το 1962. Την δεκαετία του 1980 σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης στην Ρωσία, την ειδικότητα της Ψυχολογίας με Εξειδίκευση την Κλινική Ψυχολογία. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Διαλεκτική προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Εργάζεται ως στέλεχος πρόληψης και αγωγής υγείας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικών Θεραπευτών(ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.).Συνεργάζεται μέχρι σήμερα με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης των μεταπτυχιακών φοιτητών. Έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για θέματα πού αφορούν τις  ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της ανεργίας και έχει αρθρογραφήσει στα  έντυπα Τετράδια και Ενημέρωση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ|ΑΔΕΔΥ για την δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων Υποστήριξης Ανέργων.

 Εισαγωγικά

Στο εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο θα περιγράψουμε τις δυναμικές αλλαγές που ακολούθησαν την ανάπτυξη και διεύρυνση του πεδίου της συστημικής οικογενειακής θεραπείας από τις αρχές της εμφάνισής της μέχρι και σήμερα,  εστιάζοντας στα προβλήματα και τις λύσεις που προτάθηκαν με τη βοήθεια της Συστημικής Θεραπείας.

Στόχος του Σεμιναρίου

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε ειδικούς και φοιτητές, όσο και σε άτομα που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το Συστημικό Μοντέλο Θεραπείας.  Είναι ένα εισαγωγικό σεμινάριο ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με τη μεθοδολογία, τις βασικές αρχές και τους στόχους του Συστημικού «σκέπτεσθαι», έτσι ώστε να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στη διαμόρφωση πιο λειτουργικών τρόπων διάγνωσης, αξιολόγησης και παρέμβασης.

Το σεμινάριο θα προσφέρει, μέσα από γόνιμο διάλογο,  ενεργητική συμμετοχή και πρακτικές ασκήσεις, τις κατάλληλες ενοράσεις για την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.  

Περιεχόμενα του σεμιναρίου

 • Ο άνθρωπος ως σύστημα και τα τρία κύματα της αλλαγής. Διερεύνηση του συστημικού τρόπου σκέψης όπως καθρεπτίζεται στα τρία κύματα αλλαγής στο πεδίο της κοινωνικής ταυτότητας με τη μορφή της παραδοσιακής, αστικής και μετανεωτερικής ταυτότητας της σύγχρονης οικογένειας.

 

 • Οι κυριότερες σχολές σκέψης στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Θα εξετάσουμε συνοπτικά και σφαιρικά το ξεκίνημα του Κινήματος της Συστημικής-Οικογενειακής Θεραπείας.

 

 

 • Το δομικό συστημικό μοντέλο οικογενειακής θεραπείας του Σαλβαντόρ Μινούχιν .

 

 • Το θεραπευτικό μοντέλο της Βιρτζίνια Σατίρ: Από το εγώ και το εσύ στη δύναμη του Εμεις.

 

 • Το Διαγενεϊκό Μοντέλο του Μπόουεν. Η δημιουργία του Γενεογράμματος μας.

 

 • Η Στρατηγική Οικογενειακή Θεραπεία.Θα μιλήσουμε για τα βασικά αξιώματα επικοινωνίας,  και το μοντέλο βραχείας θεραπείας .

 

 • Συστημική  Θεραπεία για ζευγάρια.

 

 • Δουλεύοντας με την Οικογένεια.

 

 • Δουλεύοντας με την Ομάδα. Θα διερευνήσουμε  τους θεραπευτικούς παράγοντες και τα στάδια  ανάπτυξης της ομάδας, τους στόχους και το έργο του συντονιστή ομάδας.

 

 • Βασικά Θέματα  Εποπτείας, Δεοντολογίας, Κώδικα Ηθικής και Πρακτικών Αρχών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα δίνεται η απαραίτητη βιβλιογραφία

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

- Πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ ανθρωπιστικής κατεύθυνσης (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί, νηπιαγωγοί, ειδικοί παιδαγωγοί, εργοθεραπευτές, λογοπεδικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, νοσηλευτές). 

- Φοιτητές αντίστοιχων σχολών

Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία

Διάρκεια: 25 ώρες
Σάββατο 28/05/2016  Ώρες: 10:00 π.μ - 5:00 μ.μ.

Κυριακή 29/05/2016  Ώρες: 10:00 π.μ. - 4:00 μ.μ.

Σάββατο 4/06/2016  Ώρες: 10:00 π.μ. - 4:00 μ.μ.

Κυριακή 5/06/2016 Ώρες: 10:00 π.μ. - 4:00 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής:

Για εκπαιδευτικούς & Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας: 250

Για Φοιτητές (passo) και Ανέργους (κάρτα ανεργίας): 200

Οι τιμές σε  έκδοση τιμολογίου επιβαρύνονται με Φ.Π.Α 23%

*Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω e-banking επιβαρύνεστε με 3,00 ευρώ επιπλέον που μας χρεώνει η ίδια η τράπεζα, ως έξοδα.


Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως 20 Μαΐου 2016

Τόπος διεξαγωγής: ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ                                                      Αυγής 55 &  Μπιζανίου 1, Ν. Ηράκλειο (ισόγειο)                             

Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

 • Folder με το υλικό του Σεμιναρίου
 • Βεβαίωση παρακολούθησης
 • Καφέ και σνακ στα διαλείμματα

Διαδικασία εγγραφής

 • Υποβολή των στοιχείων σας στον ειδικό χώρο της ιστοσελίδας μας (http://www.evrymathia.com.gr) ή τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ στο τηλέφωνο 210 2814378 ώρες 15.30 – 21.30 ή μέσω facebook: www.facebook.com/evrymathia
 • Επιβεβαίωση κράτησης από την γραμματέα του ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ, μέσω email (www.evrymathia.com.gr) ή τηλεφωνικώς
 • Εφόσον έχει επιβεβαιωθεί η κράτηση θέσης καταθέτετε το αντίστοιχο ποσό του κόστους συμμετοχής με τους τρόπους που αναγράφονται στον τρόπο πληρωμής

Τρόπος πληρωμής

Η κράτηση της θέσης για το σεμινάριο εξασφαλίζεται κατόπιν ονομαστικής κατάθεσης στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

EUROBANK: 0026.0456.55.0200017341 (δικαιούχος Μαρία Σταθάκου)

Η καταβολή του ποσού του κόστους συμμετοχής πραγματοποιείται, είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις (2 ισόποσες δόσεις)

Ακυρώσεις εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Δεκτές γίνονται αντικαταστάσεις ονομάτων.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Ενημερωθείτε για
< Επιστροφή