Ενημερωθείτε για

Κλεισιούνη Χριστίνα, Σωματική ΨυχοθεραπεύτριαΗ Χριστίνα Κλεισιούνη είναι ψυχοθεραπεύτρια (σωματική ψυχοθεραπεία) και δασκάλα κίνησης με βάση τις τεχνικές Somatics-release/σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού. Εργάζεται στην Αθήνα και το εξωτερικό από το 1991. Εκπαιδεύτηκε στο σύγχρονο χορό και στον αυτοσχεδιασμό στην Αθήνα αρχικά και μετά στην Ν.Υόρκη (1986-90). Εστίασε την έρευνά της στις μεθόδους ενσωμάτωσης της κίνησης όπως είναι η τεχνική Alexander και το Body-Mind Centering, στο Contact Improvisation (που ερευνά και διδάσκει από το 1987), και την Αυθεντική Κίνηση παράλληλα με το σύγχρονο χορό.

Ήταν από τους πρώτους δασκάλους που εισήγαγε τις παραπάνω τεχνικές στο χώρο του χορού στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με επιφανείς δασκάλους της τεχνικής του CI/release/Alexander technique/BMC. Εκπαιδεύτηκε στο ΕΙΝΑ, κέντρο ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ" και παρακολούθησε ένα διετές μάστερ στη σωματική ψυχοθεραπεία με θέμα "η στάση του σώματος και ο χαρακτήρας" με τον Alberto Torre καθώς και ένα διετές μάστερ στην Γκεστάλτ με τον Barrie Simmons.

Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί και εργάζεται ως θεραπεύτρια σιάτσου από το 1994 (Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου). Από το 2007 έχει ανοίξει το Present Body, ένα Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, στο κέντρο της Αθήνας, για ερασιτέχνες και επαγγελματίες με στόχο την εκπαίδευση της κίνησης και τη σύνδεση της τέχνης με τη θεραπεία, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της συνειδητότητας που απελευθερώνει τον άνθρωπο.

Ως ψυχοθεραπεύτρια προσφέρει ατομικές συνεδρίες και οδηγεί θεραπευτικές ομάδες από το 1997. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προτείνοντας βιωματικά εργαστήρια με βάση την έκφραση του σώματος, όπως αυτό καθρεφτίζει και φέρνει στην επιφάνεια τον τρόπο σκέψης και τη συναισθηματική εμπειρία του ατόμου.

Ενημερωθείτε για
< Επιστροφή