Ενημερωθείτε για

Σσσσςς. . . . . μας ακούν τα παιδιά Ή Όσα δεν λέμε στην επικοινωνία με τα παιδιάΣσσσςς. . . . . μας ακούν τα παιδιά Ή Όσα δεν λέμε στην επικοινωνία με τα παιδιά

Εισηγήτρια: Αιμιλία Χατζηπάνη, D.E.S.S. Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Εξαρτήσεων


Η σχέση των γονιών με τα παιδιά τους είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση που στηρίζεται στην επικοινωνία, στο μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε ιδιαίτερες καταστάσεις.


Στην πορεία αυτής της αλληλεπίδρασης υπάρχουν γεγονότα, συμπεριφορές, συναισθήματα για τα οποία διστάζουμε να μιλήσουμε, προτιμάμε να μην αποκαλύψουμε, κάποια άλλα που κρύβουμε και κρατάμε μυστικά, που αποσιωπούμε ή που τα παρουσιάζουμε να έχουν μικρότερη σημασία.


Ποιοί είναι οι λόγοι που μας οδηγούν σε μια τέτοια συμπεριφορά, ποιόν προστατεύουμε και τί θέλουμε να πετύχουμε; Ποιές είναι επίσης οι συνέπειες για μας, τα παιδιά μας και τη σχέση μας;


Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο να μας κάνει να προβληματιστούμε για τους λόγους αυτής της στάσης μας, να μιλήσουμε για τις συνέπειες της, αλλά να προσεγγίσουμε και το πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο που θα βοηθήσει η σχέση με τα παιδιά μας να διακρίνεται από ασφάλεια, οικειότητα και εμπιστοσύνη.


Εργαλεία στην προσέγγιση μας θα είναι ο συνδυασμός της θεωρίας με βιωματικές ασκήσεις και συγκεκριμένα παραδείγματα που θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε.


Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία
Διάρκεια: 5 ώρες
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κυριακή 29/04/2012, ώρες: 10.00 πμ – 3.00 μμ
Κόστος συμμετοχής: 50€

 

 

Ενημερωθείτε για
< Επιστροφή