Ενημερωθείτε για
evrymathia

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Δυσαριθμησία και κατάρτιση προγραμμάτων παρέμβασηςΕκπαιδευτικό Σεμινάριο: Δυσαριθμησία και κατάρτιση προγραμμάτων παρέμβασης

Εκπαιδεύτρια: Καλλιόπη Παπουτσάκη Ειδική Παιδαγωγός, Δρ και Md στην ειδική αγωγή. Η Καλλιόπη Παπουτσάκη είναι Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής και υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει εμπειρία σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεσσαλίας. Έχει διδακτορικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Εκπαίδευση και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Επιπλέον, έχει πτυχίο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει στην οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολλά συνέδρια και έχει οργανώσει και διδάξει σε σεμινάρια ενηλίκων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και της Γενικής Εκπαίδευσης.

 

 

Εισαγωγικά


Η δυσαριθμησία εντάσσεται στις μαθησιακές δυσκολίες και απασχολεί ένα ποσοστό μαθητών. Η έλλειψη κατάρτισης των εκπαιδευτικών συντελεί στην αδυναμία αποτελεσματικής υποστήριξης με αποτέλεσμα οι μαθητές να αποστρέφονται τις θετικές επιστήμες και να αναπτύσσουν συναισθηματικά και κοινωνικά προβλήματα. Ειδικότερα, η πλειοψηφία αυτών βιώνει αυξημένο άγχος με τα μαθηματικά, μειωμένη αυτοεκτίμηση, έλλειψη κινήτρων και προβλήματα στις κοινωνικές τους σχέσεις.
Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις δυσκολίες των παιδιών με δυσαριθμησία, την έγκαιρη διάγνωση με κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία, θα βοηθήσει αυτούς στην κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης.

 

Στόχος του σεμιναρίου


Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές, εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αδιόριστους ή εν ενεργεία και έχει βασικό στόχο την παροχή γνώσεων που αφορούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με δυσαριθμησία.

 

Μεθοδολογία


Στα πλαίσια του επιμορφωτικού σεμιναρίου, αναλύεται η έννοια και η φύση του προβλήματος, βασικά χαρακτηριστικά των παιδιών με δυσαριθμησία, περιγραφή, αξιολόγηση, εντόπιση και αναγνώριση των δυσκολιών, οι οποίες βοηθούν στην εκτίμησή τους, και την κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης.
Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στην επεξεργασία προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων

 


Περιεχόμενα του σεμιναρίου

 

• Αποσαφήνιση ορισμού και χαρακτηριστικά των παιδιών με δυσαριθμησία.
• Τρόποι έγκαιρου εντοπισμού του προβλήματος.
• Αξιολόγηση του προβλήματος
• Αναφορά σε παραδείγματα με στόχο την κατάρτιση προγραμμάτων παρέμβασης.

 

Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία
Διάρκεια: 4 ώρες
Κυριακή 23/03/2014, Ώρες: 11:00π.μ.-3:00μ.μ.

 

Κόστος συμμετοχής: 40€
*Ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 4 ατόμων

 

Οι τιμές σε έκδοση τιμολογίου επιβαρύνονται με Φ.Π.Α 23%

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως 14 Μαρτίου 2014

 


Τόπος διεξαγωγής:
ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ Αυγής 55 & Μπιζανίου 1, Ν. Ηράκλειο (ισόγειο)

 


Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

 

• Folder με το υλικό του Σεμιναρίου
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Καφέ στα διαλείμματα

 


Διαδικασία εγγραφής

 

• Υποβολή των στοιχείων σας στον ειδικό χώρο της ιστοσελίδας μας (http://www.evrymathia.com.gr/contact.php#.UMdwJKwYgxI) ή τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ στο τηλέφωνο 210 2814378 ώρες 15.30 – 21.30 ή μέσω facebook: www.facebook.com/evrymathia
• Επιβεβαίωση κράτησης από την γραμματέα του ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ, μέσω email (www.evrymathia.com.gr) ή τηλεφωνικώς
• Εφόσον έχει επιβεβαιωθεί η κράτηση θέσης καταθέτετε το αντίστοιχο ποσό του κόστους συμμετοχής με τους τρόπους που αναγράφονται στον τρόπο πληρωμής

 


Τρόπος πληρωμής


Η κράτηση της θέσης για το σεμινάριο εξασφαλίζεται με την ονομαστική κατάθεση του αντιστοίχου ποσού στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
EUROBANK: 0026.0456.55.0200017341 (δικαιούχος Μαρία Σταθάκου)


Ακυρώσεις εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Δεκτές γίνονται αντικαταστάσεις ονομάτων.


Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Ενημερωθείτε για
< Επιστροφή